Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa zapiekanka nie tylko świetnie wygląda na stole, ale też jest bardzo prosta w przygotowaniu. W tej wersji nie ma dodatku mięsa.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 44
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 44
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Składniki
Zagotuj w garnku wodę na makaron. Wrzuć go i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Pod koniec wrzuć oczyszczone i pokrojone na mniejsze różyczki brokuł. Odcedź całość po kilku minutach.
Papryki oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój w kostkę. Pomidorki przekrój na pół. Cebulę posiekaj w piórka. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę.
Makaron i warzywa umieść w głębokim naczyniu żaroodpornym. Dopraw ziołami prowansalskimi.
Wymieszaj śmietanę z jajkami, energicznie i dokładnie. Powinna zrobić się gładka masa. Dodaj też koncentrat pomidorowy i dopraw całość solą oraz pieprzem. Zalej składniki zapiekanki. Posyp całość serem.
Włóż naczynie do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na około 20 minut.