Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszna tarta. Dobra na obiad, jak również na większą kolacje :)
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 16
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 45
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23787
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 445
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 267
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 16
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 45
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23787
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 445
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 267
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli, żółtko oraz posiekaną zimną margarynę. Zagnieć kruche ciasto. Uformuj kulkę, owiń folią spożywczą i odłóż do lodówki na około 30 minut.
Rozwałkuj ciasto i wylep nim formę do tarty. Obciąż ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25 minut.
Pierś z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Przypraw gyrosem. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć mięso, dodaj posiekany czosnek. Podsmaż, dodaj mieszankę i smaż wg opisu na opakowaniu. Dopraw solą oraz pieprzem.
Upieczony spód wyjmij z piekarnika. Wyłóż farsz. i dopiecz jeszcze około 10 minut w 180 stopniach.