Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowa pieczeń rzymska"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Na patelni rozpuść masło i zeszklij posiekane cebule. Oczyszczone papryki pokrój wzdłuż na centymetrowe paski. Następnie ułóż na sitku i przelej wrzątkiem, aby nieco zmiękły. Mięso wymieszaj z cebulą i posiekanymi ziołami.
Wbij jajka, wsyp 3 łyżki bułki tartej oraz starty parmezan. Przypraw czosnkiem, mieloną papryką, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wymieszaj. Formę keksową posmaruj olejem i posyp bułką tartą. Część masy rozsmaruj na dnie formy. Następnie ułóż kilka pasków papryki i przykryj mięsem. W ten sposób wypełnij całą formę.
Wierzch posyp ziołami. Pieczeń wstaw do piekarnika nagrzanego do 180° C i piecz 50 minut. Gdy przestygnie, wyjmij ją z foremki i pokrój na grube plastry. Podawaj z czerwoną kapustą.Źródło: Na żywo