Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koktajl drobiowy z mango"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Piersi kurczaka starannie opłucz, osusz, oprósz solą oraz pieprzem. Włóż na patelnię z rozgrzanym olejem (2 łyżki) i usmaż na złoty kolor. Zdejmij z og nia, przestudź, pokrój na kawałki. Por oczyść, drobno posiekaj. Mandarynki osącz, mango obierz, miąższ pokrój.
Śmietanę wymieszaj z łyżką oleju. Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i odrobiną zalewy z mandarynek.
Por rozłóż do pucharków, polej śmietaną. Dodaj mango, kawałki piersi oraz mandarynki. Ozdób ziołami, schłodź.
porcji, czas ok. 35 min; porcja – 280 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety