Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowy kurczak"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Piersi oczyść z błon i umyj. Papryczkę drobno poszatkuj, ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, a sok z limonki wyciśnij (zostaw skórkę). Całość wymieszaj z sosem sojowym. Zanurz w nim piersi i odstaw na noc do lodówki.
Wiórki kokosowe upraż w rondlu, po czym zalej mleczkiem kokosowym. Dodaj startą skórkę z limonki z imbirem i dosyp kurkumę. Gotuj 15 minut. Na koniec zagęść mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie.
Filety usmaż na oleju. Podawaj pokrojone w plastry, polane sosem imbirowym.Źródło: Kurier TV