Kokosowy indyk

Przepis dnia 2010-06-10
Kokosowy indyk
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: szynszylka
Ciekawy słodkawy smak

Składniki

  • filet z indyka, 1 szt
  • ser żółty, 15 dkg
  • jajka, 2 szt
  • Bułka tarta, 20 dkg
  • wiórki kokosowe, 20 dkg
  • sos sojowy
  • pieprz
  • mąka przenna, 10 dkg
  • Miód spadziowy, 5 łyżek
  • olej

Przygotowanie

  1. Filet z indyka dzielimy na 5 symetrycznych części i lekko rozbijamy pięścią

  2. Pieprzymy mięso z obu stron i nacieramy sosem sojowym

  3. Na połowie każdego kawałka mięsa układamy ser żółty tak żeby nie wystawał poza obręb mięsa i przykrywamy drugą połową mięsa

  4. Całość obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanych jajkach i na końcu w wymieszanej bułce tartej z wiórkami kokosowymi

  5. Smażymy często przewracając na małym ogniu (kokos szybko się przypala)

  6. Podając można udekorować małą ilością miodu który dodaje ciekawego posmaku

  7. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (4)

beti83 09 czerwca 2010
musi być pychaaaaaaa :) mniam
na pewno zrobię na niedzielny obiad :)
annawk 09 czerwca 2010
świetnie wygląda
szynszylka 09 czerwca 2010
smakuje pycha :) w środku ser żółty dziurawiec - nie za słony
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • filet z indyka, 1 szt
  • ser żółty, 15 dkg
  • jajka, 2 szt
  • Bułka tarta, 20 dkg
  • wiórki kokosowe, 20 dkg
  • sos sojowy
  • pieprz
  • mąka przenna, 10 dkg
  • Miód spadziowy, 5 łyżek
  • olej
Składniki