Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowe knedle z serem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 271
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 271
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Składniki
60 min • Porcja 130 kcal • Koszt porcji 1,90 zł • Przepis na 5-6 porcji.
Wiórki wsypuję do blendera i rozdrabniam. Ziemniaki przeciskam przez praskę. Do ziemniaków stopniowo dodaję mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz wiórki kokosowe. Wbijam jajko i dokładnie wyrabiam ciasto.
Przygotowuję nadzienie: do miseczki wrzucam twaróg. Dodaję cukier wanilinowy, cukier drobny oraz żółtka. Wszystko mieszam, rozgniatając twaróg widelcem.
Ciasto dzielę na części. Na dłoni formuję niewielki placuszek, na środek kładę farsz i zawijam w kuleczkę. Gotuję w osolonym wrzątku, aż kluski wypłyną na wierzch.Źródło: Kobieta i życie