Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokardki z szaszłykami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu (15-18 minut). Odlej na sicie, przelej zimną wodą, pozostaw do ocieknięcia. Następnie przełóż makaron do miski, skrop łyżką oleju. Wymieszaj i pozostaw do ostudzenia.
Marynowane grzybki odlej na sicie z octowej zalewy. Pozostaw do ocieknięcia. Ponabijaj na patyczki do szaszłyków. Większe sztuki możesz przekroić na połówki. Grzybowe szaszłyki odłóż na bok.
Pomidorki umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Przekrój każdy pomidorek na pół. Listki sałaty opłucz, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku. Większe listki porwij na małe kawałki.
Makaron wymieszaj z pomidorkami i sałatą. Sok z cytryny utrzyj ze sporą szczyptą soli, pieprzu oraz cukru, połącz ze 100 ml oleju. Polej sałatkę. Posyp startym na tarce parmezanem. Podawaj z szaszłykami.
czas ok. 30 min; porcja – 380 kcal, cena 2,60 złŹródło: Świat kobiety