Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, łatwe, pyszne
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 139
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 139
Składniki
Zgniecione ząbki czosnku lekko poddusić na oleju.
Na gorący olej wrzucić pokrojonąw cienkie plasterki cukinię (jeśli jest niewielka i młoda może być ze skórką). Dusić, aż cukinia będzie miękka. Lekko osolić, dodać pieprz.
Dodać śmietanę i dalej dusić do zgęstnienia sosu. W razie potrzeby dosypać soli i pieprzu.
Ugotowany makaron kokardki wymieszać z sosem.