Kokardki z łososiem i koperkiem

Kokardki z łososiem i koperkiem
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: granita
Ciekawe i proste danie.Lubia je duzi i mali:)

Składniki

  • makaron kokardki, paczka
  • cytryny, 2 sztuki
  • maslo, 2 lyzki
  • cebula szarotka (lub zwykla) posiekana, 1/2 szklanki
  • filet z lososia pociety na kawalki, okolo 500g
  • sol,pieprz
  • groszek mrozony, 3/4 szklanki
  • koperek posiekany, 1/2 szklanki

Przygotowanie

  1. Z cytryny otrzec skorke (2 lyzeczki) i wycisnac sok (3 lyzki. Na patelni roztopic maslo, dodac cebule i smazyc okolo 2 min. Nastepnie dodac lososia, sol, pieprz i skorke. Smazyc az ryba bedzie usmazona (okolo 5 min).

  2. Ugotowany makaron odcedzic zachowujac 1/3 szklanki wody "z makaronu". Dodac wode do lososia. Groszek sparzyc goraca woda i dodac do makaronu. Na koniec polaczyc wszystkie skladniki, dodajac koperek i sok z cytryny.

Komentarze do przepisu (5)

ilia 02 kwietnia 2010
Smakowicie wygląda :) do ulubionych
Mo-nita 02 kwietnia 2010
Uwielbiam!!!
LenaMS 02 kwietnia 2010
Bardzo lubię to połączenie, ale dodaję jeszcze śmietanę kremówkę,żeby naprało delikatniejszego smaku. Mniam!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • makaron kokardki, paczka
  • cytryny, 2 sztuki
  • maslo, 2 lyzki
  • cebula szarotka (lub zwykla) posiekana, 1/2 szklanki
  • filet z lososia pociety na kawalki, okolo 500g
  • sol,pieprz
  • groszek mrozony, 3/4 szklanki
  • koperek posiekany, 1/2 szklanki
Składniki