Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokardki z indykiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24313
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 453
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24313
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 453
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Składniki
Mięso opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem, pokrój na kawałeczki. Cukinie oczyść, opłucz, pokrój w cienkie plasterki. W garnku zagotuj wodę na makaron. Wrzuć kokardki, poczekaj i gotuj je ok. 10 minut. Na patelni rozgrzej olej, smaż na nim kawałeczki indyka przez 5-7 minut. Zdejmij z patelni. Dołóż masło i cukinię. Smaż ją 2-3 minuty. Oprósz solą oraz pieprzem. Zdejmij z patelni.
Makaron odcedź, dobrze osącz na sitku. Tłuszcz ze smażenia wymieszaj ze śmietaną oraz bulionem. Zagotuj, zagęść sosem pieczeniowym. Sos przypraw do smaku solą i pieprzem. Włóż do niego mięso. Całość wymieszaj z makaronem oraz cukinią i groszkiem. Danie udekoruj listkami natki.