Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione po arabsku!
pałeczki bambusowe, grill
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 86
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 40
Polecam.
Odsłon: 371
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3644
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 86
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 40
Polecam.
Odsłon: 371
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3644
Składniki
Kupiłam gotowy filet z pstrąga białego, zawsze to mniej pracy. Wyjęłam jeszcze środkowe ości pęsetą kucharską i odcięłam skórę ostrym nożem. Można użyć innej zwartej, dosyć tłustej ryby.
Ryby było w sumie tylko 30 dag więc ją zmalaksowałam. Trzeba dodać dużo przypraw, żeby aż wierciło w nosie. Masę wyrobiłam i odstawiłam do schłodzenia.
Uformowałam kofty naoliwioną dłonią, najlepsze są pałeczki bambusowe, szpadki szaszłykowe są wg mnie za cienkie. Skropiłam je jeszcze oliwą.
Grillowałam na rumiano z każdej strony. Błyskawicznie się zrobią.
:)
Smacznego :)