Kofty z jagnięciny

Przepis dnia 2019-09-10
Kofty z jagnięciny
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: fafiatko
Idealny smak śródziemnomorskich grillowanych koft.

Przygotowanie

  1. Zmieliłam łopatkę jagnięcą razem z tłuszczykiem, żeby mielone nie było suche.
    Dodałam wszystkie składniki i wyrobiłam mięso aż zacznie się ciągnąc jako całość. Poszatkowaną miętę dodałam po zrobieniu zdjęcia bo o niej zapomniałam. Jeśli masa jest za sucha można wlać odrobinę wody. Mięso schłodziłam pół godziny w lodówce aby stężało.

  2. Nabierałam garść mięsa i formowałam kofty na patyku szaszłykowym. Nie powinny być równe, najlepiej jak widać wgłębienia od formowania.

  3. Ugrillowałam je na rumiano. Świetnie smakują tez z sosem czosnkowym.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (18)

slodkisentyment 02 września 2019
Ale pyszności :) Jeść mi się w nocy zachciało :)
kuchmariola63 03 września 2019
Jagnięcina, coś pysznego :)
Pieprzyczfantazja 03 września 2019
delicja! bardzo fajny pomysł!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki