Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na większą ilość osób. Żadnego gotowania.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 243
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 243
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Potrzebny do tego jest żeliwny kociołek z przykręcaną śrubami pokrywa, który po napełnieniu i zakręceniu wkłada się na ok. 1-1,5 godz. na podpórkach do ogniska. Jeżeli nie dysponujemy kociołkiem i ogniskiem, może być wysokie gliniane żaroodpore naczynie z pokrywką, które wkładam do piekarnika.
W naczyniu układamy na spodzie liście kapusty, na to ziemniaki, boczek, cebulę i pomidory, znów kapustę itd. i tak aż dojdziemy do wierzchu, na którym powinna być kapusta.
Każdą warstwę należy posolić i popieprzyć.
Pieczemy w piekarniku w temp. ok 170 stopni przez 1-1,5 godz. (zależy od wielkości naszego naczynia). Można nim nakarmić masę osób.
Smacznego