Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kociołek z klopsikami po gospodarsku"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4965
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4965
Składniki
Z kiełbasek wyciśnij mięsne nadzienie. Uformuj z niego równej wielkości kuleczki .
Marchewki oraz ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Fasolkę opłucz, strąki potnij na kawałki. Groszek opłucz, osącz. Klopsiki usmaż na rozgrzanym oleju. Wyjmij.
Na tym samym tłuszczu podsmaż wszystkie warzywa. Zalej je bulionem. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj na małym płomieniu około 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj klopsiki. Gotowe danie posyp posiekaną natką.
30 min Porcja: 330 kcalŹródło: Naj