Kociołek z grilla

Kociołek z grilla
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: manollo
Kociołek należy wysmarować smalcem wyłożyć liśćmi białej kapusty. Warstwami dodawać pokrojone ziemniaki, cebulę, kiełbasę, boczek wędzony, posolić, popieprzyć, dodać liście laurowe i ziele angielskie.Z góry okryć pozostałymi liśćmi kapusty. Kociołek włożyć do grilla na 1 godz. 15 minut; Potem wyjąć. Na talerzu, kto lubi może sobie dodać fasolę czerwoną z puszki.

Składniki

  • 5 dużych cebul
  • 8 dużych ziemniaków
  • kiełbasa 4 sląskie
  • pól kg boczku wędzonego
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kociołek wstawiamy do grila

  2. Po 1 godzinie 15 min. kociołek wyjmujemy

  3. Nakładamy na talerze, z góry jeśli ktoś lubi dodajemy fasolę czerwoną z puszki

Komentarze do przepisu (1)

swiat_lucy 16 maja
super pomysł
Składniki
  • 5 dużych cebul
  • 8 dużych ziemniaków
  • kiełbasa 4 sląskie
  • pól kg boczku wędzonego
  • sól, pieprz
Składniki