Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kociołek ryżowy z kurczakiem"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 626
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 188
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 626
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 188
Składniki
Cebulę posiekać. Mięso, paprykę i boczek pokroić w kostkę, a selera w plastry. W garnku na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę. Dodać ryż, a kiedy ziarenka pokryją się tłuszczem, zalać dwiema szklankami wody. Doprawić, przykryć, zmniejszyć ogień.
Na patelni przesmażyć kurczaka i boczek. Przełożyć do gotującego się ryżu. Gotować pod przykryciem około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać paprykę i seler. Udekorować gałązkami rozmarynu.
To proste, szybkie danie może stanowić samodzielną potrawę albo pyszny farsz np. do cukini lub kabaczka.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium