Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 33
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1350
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 33
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1350
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Ugotowane ziemniaki przetrzeć przez praskę lub zmielić, dodać resztę składników,wyrobić ciasto. Z ciasta uformować podłużne wałki 5cm grubości, 15cm długości. Zagotować wodę /jak na makaron/ posolić,włożyć knedle i gotować ok. 15-20 min.. W czasie gotowania delikatnie odwracać je. Gotowe knedle wyjąć, przez chwilę osaczyć,następnie pokroić w plastry grubości 5-2cm. Proponuję podawać do drugiego dania zamiast ziemniaków.