Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 175
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 175
Składniki
Drożdże utarłem z cukrem i szczyptą soli. Wlałem do mąki, dodałem jajka i mleko. Dokładnie wymieszałem. Odstawiłem na godzinę, aby ciasto urosło. Bułkę pokroiłem w kostkę i przysmażyłem na maśle. Ostudziłem, dodałem do ciasta. Dobrze zagniotłem. Z ciasta uformowałem owalne knedle, odstawiłem jeszcze na 15 minut, do wyrośnięcia. Włożyłem do wrzącej wody osolonej. Gdy woda zaczęła ponownie wrzeć zmniejszyłem ogień i gotowałem 15 minut, aż knedle zaczęły puchnąc. W połowie gotowania odwróciłem knedle. Podałem pokrojone na kromki.