Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle ziemniaczane z kaszanką i cebulą"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 281
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 281
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Ziemniaki umyć, ugotować w osolonym wrzątku w mundurkach, wystudzić, obrać, przecisnąć przez praskę.
Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać, zrumienić na łyżce oleju. Kaszankę obrać, pokroić w grube plastry, dorzucić do cebuli, podsmażyć.
Farsz wystudzić, doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Ziemniaki posolić, dodać jajka, mąkę, wyrobić gładkie ciasto. Od ciasta odrywać porcje wielkości śliwki. W wilgotnych dłoniach rozpłaszczyć ciasto, na środku rozłożyć porcję farszu, zlepić brzegi, utoczyć kulę.
Gotowe knedle wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok. 3 minuty od wypłynięcia.
ok. 80 minut
Knedle najlepiej smakują polane tłuszczem z wytopionego przysmażonego boczku z cebulą. Do tego najlepsza kiszona kapusta!Źródło: Twoje Imperium