Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla fanów mącznych potraw, jak również mięsnych.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 432
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 432
Składniki
Ziemniaki wyrobić z mąką, solą i jajami na ciasto,
Przygotować farsz: bułkę namoczyć, cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle (margarynie). Mięso zemleć z odciśniętą bułką i cebulą. Dodać śmietanę, jajo, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Z ciasta formować grube placuszki wielkości - połowy dłoni. Na środek kłaść po łyżeczce farszu i zlepiać brzegi nadając knedlom formę kulki.
Knedle gotować w osolonej wodzie przez około 5 minut, uważając aby wrzenie nie było zbyt gwałtowne. SMACZNEGO!