Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Knedle ze szpinakiem"
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 85
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 76
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 647
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 233
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 733
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 85
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 76
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 647
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 233
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 733
Składniki
Ziemniaki obierz, gotuj ok. 20 minut w posolonej wodzie. Szpinak rozmroź, podduś na łyżeczce masła. Przypraw solą, pieprzem, gałką oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Gdy szpinak przestygnie, posiekaj go. Ziemniaki odcedź, osącz, ciepłe przeciśnij przez praskę. Dodaj obie mąki, jajka, fetę oraz szpinak. Wyrób. Z ciasta formuj kule.
Knedle gotuj w posolonym wrzątku ok. 3 min od momentu wypłynięcia (w sumie zajmuje to ok. 20 minut).
Orzechy zrumień na pozostałym maśle. Przed podaniem polej tym sosem gotowe knedle.Źródło: Naj