Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle ze śliwkami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Twaróg rozetrzyj widelcem. Dodaj mąkę, jajka, masło, sól i cukier. Wymieszaj wszystko, delikatnie zagniataj ręką, aż się połączą.
Na oprószonej mąką stolnicy uformuj z ciasta wałek. Podziel go na kawałki szerokości 1,5 cm. Każdy rozpłaszcz w dłoniach. Włóż śliwkę. Zaklej i roluj chwilę, by powstała kulka. Ugotuj knedle.
Przygotuj panierkę. Na patelni rozpuść masło. Wsyp bułkę i migdały. Podsmażaj, cały czas mieszając. Gdy panierka nabierze złotego koloru, zdejmij ją z ognia. Dodaj cukier i cynamon. Wymieszaj dokładnie.
Ugotowane, jeszcze gorące knedle, wrzuć do panierki i za pomocą łyżki obtocz ze wszystkich stron.Źródło: Takie jest życie