Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Mamy,a Mama nie żyje już 34 lata.Zawsze tak robiłam i wychodzą przepyszne.Bardzo polecam.
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 203
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2176
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 206
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1965
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 203
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2176
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 206
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1965
Składniki
CIASTO Mąkę ,jajko ,sól i gorącą wodę dobrze wyrobić.Jeśli ciasto jest za gęste dodać jeszcze wody,zarobić i zostawić na 1/2 godz.by ciasto odpoczęło. Umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym śliwki. Ciasto kroić na kwadraty( w zależności od wielkości śliwek,u mnie były mutanty). Każdą śliwkę zawinąć ,skleić ,potem uformować kulkę i kłaść na ściereczkę. Wodę lekko posoloną zagotować,na gotującą kłaść knedle i od momentu zagotowania gotować 5 min. Wybrać łyżką cedzakową,polać zrumienionym masłem i posypać cukrem.
Smacznego życzę!