Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można robić ze śliwkami lub z twarogiem czy mięsem są smaczne,polecam.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Z wystudzonych ziemniaków wybrać 1/4 część, w którą wsypiemy mąki/ziemniaczaną i tortową /mniej więcej po połowie. Dokładnie wyrobić,formować kulki w nich dołek do którego wkładamy po 1/2 śliwki posypanej cukrem i cynamonem,formujemy knedle i układamy na posypaną obficie mąką stolnicę.
Knedle wrzucić na posoloną gotującą wodę delikatnie mieszać po wypłynięciu gotować ok.3 min. Na patelni roztopić masło,wsypać bułkę,zrumienić, polać knedle. SMACZNEGO.