Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 280
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 280
Składniki
Do zmielonych ziemniaków dodaj jajko, szczyptę soli i mąkę. Całość dokładnie wymieszaj i wyrób ciasto. Z masy uformuj wałek. Następnie odrywaj nieduże kawałki ciasta, spłaszczaj je w dłoni, a na środek nałóż żurawinę. Całość dokładnie zlep, formując kulki. Knedle gotuj w osolonym wrzątku.
Gdy wypłyną, gotuj jeszcze trzy minuty. Wyjmij łyżką cedzakową. Mięso pokrój na kawałki, oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pokrojone cebule oraz grzyby. Całość przesmaż, podlej wodą i duś pod przykryciem do miękkości. Dopraw papryką słodką i ostrą, solą oraz pieprzem. Duś razem kilka minut.Źródło: Na żywo