Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ser mielimy dwa razy w maszynce do mięsa a następnie i mieszamy z kaszą manną i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.Dwa deka margaryny ucieramy z żółtkami dodajemy porcjami ser i dokładnie mieszamy. Z białek i odrobiny soli ubijamy pianę, dodajemy ją na końcu do masy serowej i dokładnie delikatnie mieszamy. Ręce oprószamy mąką i z masy formujemy nieduże kulki.Na osolony wrzątek wrzucamy knedle. Lekko mieszamy -przykrywamy. Gotujemy ok. 4 minut od ich wypłynięcia na wierzch. Knedle podajemy z resztą stopionej margaryny i mieszamy z bułką tartą.