Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle z prażonymi orzechami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic</strong>
Ser zmiel, utrzyj z jajkami. Dodaj miękkie masło, 1/3 szklanki cukru i bułkę tartą, dokładnie wymieszaj. Odstaw na pół godziny. Śliwki umyj, usuń pestki. Do środka każdej wsyp odrobinę cukru.
Ciasto podziel na 8 części. Każdą lekko spłaszcz, ułóż śliwkę. Zlep, uformuj kulę. W dużym garnku zagotuj wodę z odrobiną soli i cukru (po łyżeczce). Wrzuć knedle, ugotuj. Wyjmij łyżką cedzakową.
Masło stop na patelni, dodaj resztę cukru. Mieszaj, aż się rozpuść. Wsyp posiekane orzechy, wymieszaj, praż kilka minut. Polej knedle.Źródło: Chwila dla Ciebie