Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowe danie na obiad.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 455
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13305
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 102
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 455
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13305
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 102
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i utłuc. Następnie połączyć z mąkami, 2 jajkami, solą do smaku i przyrządzić ciasto na knedle.
W międzyczasie usmażyć drobno posiekane pieczarki z posiekaną cebulą na tłuszczu. Po przestudzeni pieczarek dodać 1 jajko, bułkę tartą, przyprawy do smaku i całość dokładnie wymieszać.
Z ciasta uformować wałek, kroić w plastry i na dłoni robić placuszki nadziewając nadzieniem pieczarkowym. Sklejać w kuleczki i gotować w osolonej wodzie. Gotowe knedelki ułożyć na półmisku, polać stopionym masłem i posypać startym serem.