Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle każdy robi inaczej. Zaufałam przepisowi z anielskiej kuchni i wszytkim smakuje.
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 665
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 266
Po prostu musicie spróbować! Ciasto ma maślany smak. Robi się je bardzo łatw...
Odsłon: 67
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 46
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 23
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 665
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 266
Po prostu musicie spróbować! Ciasto ma maślany smak. Robi się je bardzo łatw...
Odsłon: 67
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 46
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 23
Składniki
Ugotowane wystudzone ziemniaki mielimy lub przecieramy. Dodajemy mąkę pszenną i jajka - wyrabiamy. Dosypujemy małymi partiami mąkę ziemniaczaną - tyle dopóki ciasto nie będzie odchodziło od ręki. Śliwki pozbawiamy pestki (kroimy na pół wyciągamy pestki i znów składamy, dzięki temu mamy calą śliwkę, z której nie leci sok). Z ciasta robimy rulon jak na kopytka i tak samo kroimy - tyle że wieksze kawałki ok.ok 1,5 cm szerokości. Zależy ile chcemy mieć ciasta. Rozpłaszczamy i wkładamy śliwkę. Lepimy kulki. Gotujemy na wrzątku. Najlepsze z masełkiem i bułką posypane cukrem.