Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Knedle w czekoladzie"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 863
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 863
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
Składniki
Ugotowane, zimne ziemniaki przepuszczam przez maszynkę do mięsa. Dodaję resztę składników ciasta i zagniatam je. Robię knedle, wkładając do ich środków cząstki śliwek wymieszane z cukrem. Gotuję ok. 7-8 min, odcedzam.
Sok gotuję z cukrem pudrem i śmietanką. Zestawiam z ognia, roztapiam w niej kawałki czekolady, dodaję orzechy, mieszam.
70 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 1,20 zł • Przepis na 8 porcji.Źródło: Kobieta i życie