Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle śliwkowe z ciasta parzonego"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 138
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 107
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 138
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 107
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>
Miskę ustaw nad garnkiem z gotującą się wodą. Wlej do niej mleko, dodaj masło i szczyptę soli, gotuj, mieszając. Wsyp mąkę, szybko wymieszaj. Lekko ostudź. Dodaj mąkę ziemniaczaną i żółtka, wyrób ciasto.
Podziel na pół, uformuj wałek, pokrój na kawałki. Rozpłaszcz, ułóż wypestkowane śliwki, posyp cukrem, dobrze zlep, uformuj kule. Gotuj w osolonej wodzie (5-7 min od wypłynięcia). Wyjmij łyżką cedzakową.Źródło: Chwila dla Ciebie