Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Knedle marcepanowe"
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 482
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 738
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 482
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 738
Składniki
Ugotowane ziemniaki obierz i zetrzyj na małych oczkach. Wymieszaj je z żółtkiem, masłem i solą, dodaj mąkę i zagnieć elastyczne ciasto. Zrób to szybko, ponieważ ciasto rzednie. Wymieszaj marcepan z pistacjami, zagnieć i powstałą masą obtocz truskawki.
Z ciasta ziemniaczanego uformuj wałeczek i pokrój go w plastry. Każdym plastrem owiń jedną truskawkę w marcepanie i uformuj knedliki. Gotuj w posolonej wodzie przez 7 minut. Wlej mleko do rondelka, dodaj proszek budyniowy z cukrem i mieszając gotuj 3 minuty. Polej knedliki sosem i posyp resztą pistacji.
Czas przygotowania: 60 minut Poziom: średni. Porcja 561 kcal.Źródło: TV14