Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedelki ze szpinakiem i ziołami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1161
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1161
Składniki
Szpinak rozmrozić, odsączyć. Bułki pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, podsmażyć na rozgrzanej 1 łyżce masła, dodać szpinak, podsmażyć, oprószyć solą i pieprzem, wystudzić.
Bułki obsypać mąką, wymieszać z podsmażonym szpinakiem, ziołami, serem i jajkami, doprawić. Mokrymi dłońmi formować nieduże kulki. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie, dosypać więcej mąki.
Gotowe knedle gotować w dużej ilości osolonej wody, bez przykrycia, ok. 5 minut od wypłynięcia. Odcedzić, polać roztopionym masłem, posypać ziołami.
ok. 55 minut.
Knedle będą smaczniejsze, jeśli polejesz je podsmażoną na maśle bułką tartą. Możesz je też posypać utartym żółtym serem.Źródło: Twoje Imperium