Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Knedelki z kiełbasą"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, gotuj 20 minut w mundurkach, potem odcedź, przestudź i obierz. Ciepłe ziemniaki przeciśnij przez praskę. Piure połącz z obiema mąkami i jajkami. Posól do smaku. Zagnieć ciasto.
Kiełbasę pokrój na kawałki. Z ciasta zrób placuszki. Ułóż na nich kawałki kiełbasy. Zlep brzegi i uformuj owalne knedelki. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Polej stopionym masłem. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Cebulę obierz, pokrój w plasterki, zrumień na oleju. Gotowe knedelki pokrój na kawałki i podawaj polane cebulką.Źródło: Naj