Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski z wędzonym boczkiem"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1029
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1029
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w posolonej wodzie, ostudź i zmiel w maszynce. Dodaj mąkę ziemniaczaną, jajka i dobrze zagnieć. Z ciasta ziemniaczanego uformuj rękoma obsypanymi mąką pszenną okrągłe kluski.
Rozłóż je na stolnicy, lekko spłaszcz i w każdej klusce zrób palcem wgłębienie. Wrzuć na osolony wrzątek i po wypłynięciu gotuj jeszcze około 5 minut.
Cebulę obierz i potnij w cienkie pióra. Zeszklij cebulę na rozgrzanym oleju. Dodaj do niej kostkę z boczku wędzonego i podsmażaj około 5 minut. Gotowe kluski śląskie okraś.
Czas przygotowania: 60 minut 280 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień