Kluski z mięsem

Kluski z mięsem
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Kluski śląskie z mięsem.

Składniki

  • ziemniaki gotowane 1,20 kg
  • maka ziemniaczana 40 dkg
  • mieso gotowane lub pieczone 80 dkg
  • cebula 3
  • czosnek 4 ząbki
  • majeranek 1 łyżka
  • sól,pieprz do smaku
  • boczek wędzony 15 dkg

Przygotowanie

  1. mięso zemleć,na patelnię wlać olej, 1 cebulę i czosnek pokroić i wrzucić na patelnię,lekko podamażyć,następnie dodac mięso,majeranek ,doprawic solą i pieprzem i jeszcze wszystko smażyc 4=5 minut, farsz zdjąc z patelni i wystudzić

  2. ziemniaki zemleć i wymieszac z mąką ziemniaczaną, z ciasta robic kulki,spłaszczycć i nadziewac farszem,dokładnie zlepiać,gotowe kluski wrzucac do wrzącej ,osolonej wody i gotowac 4-5 minut od chwili wypłynięcia

  3. boczek pokroić i usmazyć razem z pozostałą cebulą i wyłozyc na kluski.podawać z sałatka z buraków

Komentarze do przepisu (11)

Konto usunięte 10 listopada 2016
najlepsze takie pyzy są jednak z mięsem gotowanym lub duszonym, mięsko pieczone będzie ciut za suche....taka... Czytaj całość »
najlepsze takie pyzy są jednak z mięsem gotowanym lub duszonym, mięsko pieczone będzie ciut za suche....taka jest moja rada :)
Pozdrawiam Jadziu :)
GREGORHSPEED 11 listopada 2016
OŁ! Uwielbiam takie dania <3
Obserwator 11 listopada 2016
Ale pysznie !!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ziemniaki gotowane 1,20 kg
  • maka ziemniaczana 40 dkg
  • mieso gotowane lub pieczone 80 dkg
  • cebula 3
  • czosnek 4 ząbki
  • majeranek 1 łyżka
  • sól,pieprz do smaku
  • boczek wędzony 15 dkg
Składniki