Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluski z marmoladą"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Mleko podgrzej. Dodaj drożdże, po 2 łyżki mąki i cukru, połącz. Odstaw do wyrośnięcia.
Jajka ubij z resztą cukru. Mąkę przesiej. Dodaj drożdże i jajka, stopione, ostudzone masło i sól, zagnieć. Odstaw do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkuj. Szklanką wytnij placki.
Na połowie ułóż marmoladę, przykryj ciastem, zlep. Gdy wyrosną, gotuj na parze 5-7 minut.
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję:1,40 zł
Przepis przysłała Marta Tekla z GolasowicŹródło: Chwila dla Ciebie