Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski z jabłkiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 69
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 69
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
70 min • Porcja 103 kcal • Koszt porcji 1,80 zł • Przepis na 4-5 porcji
Mleko zagotowuję, dodaję ryż oraz rdzeń wanilii. Gotuję jeszcze ok. 50 minut na malutkim ogniu. Doprawiam dwiema łyżkami cukru i dwiema łyżkami soku z cytryny.
Jabłka obieram, kroję w kostkę, dodaję pozostały cukier i sok z cytryny, skrapiam wodą. Przesmażam ok. 7 minut na patelni.
Z masy ryżowej formuję kluski za pomocą dwóch łyżek. Cynamon mieszam z bułką tartą i panieruję kluski. Frytuję je na rozgrzanym oleju, odsączam i podaję ze smażonymi jabłkami i miętą.Źródło: Kobieta i życie