Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluski z farszem bananowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 737
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 737
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Mleko podgrzej, dodaj cukier i drożdże, połącz. Odstaw do wyrośnięcia. Dodaj mąkę, jajka, masło i szczyptę soli, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia. Z ciasta szklanką wytnij kółka.
Banany pokrój na plasterki, jabłka w kostkę. Wymieszaj z cukrem waniliowym i cynamonem (pół łyżeczki). Owoce ułóż na cieście, zlep, formując kulki. Kluski gotuj na parze 5-10 min.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,80 zł
Przepis przysłała Katarzyna Toczek-Gierula z WaryŹródło: Chwila dla Ciebie