Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski z domowym pesto"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 110
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 110
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Listki bazylii opłukać, wysuszyć delikatnie papierowym ręcznikiem. Orzeszki uprażyć na suchej patelni, parmezan zetrzeć. Wrzucić do blendera bazylię (kilka listków odłożyć do dekoracji, czosnek, orzeszki, utarty ser, zmiksować na gładką masę, dodać oliwę, sól oraz pieprz do smaku.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z sosem. Jest bardzo aromatyczny, więc wystarczy 1-2 łyżki sosu na porcję. Udekorować listkami bazylii, posypać świeżo zmielonym pieprzem.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium