Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kluski jak mówią śląskie , ale przygotowane z batatów. Brakło mi ziemniaków a miałam w zapasie bataty więc postanowiłam przygotować z nich kluski do obiadu. Kluski wyszły bardzo smaczne. Podałam je z sosem i mięsem nawet się nie spodziewałam że obiad będzie taki smaczny. Polecam
garnek, praska, nóż, miska,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Ziemniaki po obraniu i ugotowaniu odcedzić , a następnie przecisnąć przez praskę do miski. Wyrównać i podzielić na 4 części , jedną część wyjąć i położyć na pozostałych ziemniakach, a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną , wbić jajko doprawić solą do smaku i dokładnie wymieszać do całkowitego połączenia składników. Rękoma nabierać porcje ciasta , formować kluski delikatnie je spłaszczać , palcem lekko zrobić dziurkę . Wrzucać na gotującą , osoloną wodę i gotować 0d 3 - 5 minut od momentu wypłynięcia nad wodę. Podawać do drugiego dania. Smacznego
Ziemniaki przygotowane do gotowania.
Przygotowanie składników.
Kluski gotowe do gotowania.