Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepis na pyszne kluski śląskie które przygotowałam w innej formie niż są tradycyjne, jeżeli chcecie przepis zapraszam na blog Kuchnia domowa agi
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 89
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1716
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 33
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 89
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1716
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 33
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Składniki
Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie następnie pozostawić do ostygnięcia odlewając z nich wodę. W międzyczasie przygotować farsz czyli kiełbasę obrać ze skórki zmielić i dodać przyprawy
Ziemniaki przepuścić przez praskę, przygotowane podzielić na 4 równe części jedną część wybrać a w jej miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Po przygotowaniu masy odrywać kawałek rozpłaszczyć go położyć farsz i skleić formując kluskę, ułożyć na ścierce
Przygotowane kluski wkładać do gotującej się wody i od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej
Kluski można podawać z dowolną okrasą