Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27469
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27469
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości, następnie na stolnicy jeszcze gorące przeciskamy przez praskę. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy mąkę, sól, oraz żółtka jaj. Ugniatamy na jednolitą masę. Z gotowego ciasta tworzymy kluseczki z dziurką.
W garnku gotujemy wodę, możemy odrobinę posolić. Wrzucamy delikatnie kluseczki, gdy wypłyną gotujemy jeszcze 2min. wyjmujemy.