Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wbrew pozorom bardzo łatwe w przyrządzeniu a domowe to zupełnie inny smak niż kupione ze sklepu. Cały sekret polega chyba na wyczuciu wilgotności ziemniaków bo o każdej porze roku jest ona inna.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 64
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 64
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i zostawiamy do przestygnięcia. Rozgniatamy bądź też przeciskamy przez praskę, maszynkę. Wykładamy je na talerz i uklepujemy. Wyjmujemy 1/4 ziemniaków i w to miejsce dodajemy tyle samo mąki ziemniaczanej.
Następnie dodajemy wyjęte ziemniaki (jajko jeśli mamy suche ziemniaki co zdarza się bardziej w przypadku starych ziemniaków) i całość zagniatamy formując jednolitą kulkę. Odrywamy po kawałku formując kulkę, układamy na stolnicy i palcem w środku robimy dziurkę. Kluski gotujemy we wrzącej wodzie do wypłynięcia. Z podanej ilości otrzymamy ok. 30 szt klusek