Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne :-)
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 124
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 684
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 104
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 80
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 470
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 124
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 684
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 104
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 80
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 470
Składniki
CIASTO NA KLUSKI:
Mleko podgrzać żeby było letnie i rozpuścić w nim drożdże. Do mleka z drożdżami dodać resztę składników i wyrabiać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu rozwałkować na grubość ok 1,5 cm i wycinać kluski. (Do środka można dodać np jagody).
Gotować na parze ok 8-10 minut.
SOS TRUSKAWKOWY:
Truskawki miksujemy (jeśli mieliśmy mrożone oczywiście najpierw rozmrażamy).
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem następnie dodajemy zmiksowane truskawki i delikatnie mieszamy.
Gotowe kluski polewamy sosem i wcinamy :-)
SMACZNEGO!!!