Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z serem to fajna alternatywa na smaczny obiad , albo smaczny szybki deser. Takie kopytka pamiętam z mojego domu rodzinnego. Podaję je z zrumienioną bułką tartą albo ze śmietaną.
deska, nóż, garnek, łyżka cedzakowa,
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 401
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11114
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 63
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 401
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11114
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 63
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić , przestudzić, a następnie przecisnąć przez praskę razem z twarogiem. Dodać pozostałe składniki czyli jajko, obie mąki oraz sól do smaku. Całość zagnieść (gdyby ciasto było za luźne i lepiło się do rąk dodać mąki). Ciasto podzielić na części, każdą część uformować w wałek i kroić pod skosem kawałki o szerokości 1,5 - 2 cm. Kopytka wrzucać na gotującą się wodę i gotować od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody 2 - 3 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową . Podawać polane zrumienioną bułką tartą lub gęstą śmietaną. Smacznego.
Przygotowanie składników.
Przygotowanie kopytek.
Gotowanie kopytek.
Kopytka leniwe gotowe do podania.