Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 228
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 228
Składniki
Ser rozgnieść widelcem, dodaj sól, cukier waniliowy, śmietanę i roztrzepane jajka. Wymieszaj.
Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj, w razie potrzeby możesz dodać więcej mąki gdyby ciasto było za rzadkie.
W garnku zagotuj wodę z solą i za pomocą łyżki nakładaj ciasto, wkładaj do garnka z wrzącą wodą zanurzając łyżkę za każdym razem, gotuj około 3 minut od wypłynięcia.
Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej, podaj polane roztopionym masłem i posypane cukrem. Możesz również posypać cynamonem lub polać śmietaną lub jogurtem. Polecam.