Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie z kluskami z brokuła z dodatkiem sosu na bazie śmietanki, szpinaku i sera gorgonzola.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1479
Polecam.
Odsłon: 265
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 77
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 264
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1479
Polecam.
Odsłon: 265
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 77
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 264
Składniki
Brokuł gotujemy do miękkości i ugniatamy na jednolitą masę. Dodajemy sól oraz mąkę i wyrabiamy ciasto. Jeżeli będzie się kleić do rąk to zwiększamy ilość mąki.
Do garnka wlewamy wodę solimy i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującej się wody przy pomocy nożyczek wkrawamy kluski i zmniejszamy ogień. Po wypłynięciu trzymamy jeszcze 2 minuty i wyciągamy.
W międzyczasie na patelni podsmażamy drobno pokrojoną szalotkę i czosnek. Dodajemy liście szpinaku jak zmniejszą objętość to dodajemy śmietankę.
Następnie dodajemy ger gorgonzola pieprz i paprykę. Na małym ogniu mieszamy żeby ser się rozpuścił.
Na koniec dodajemy posiekane orzechy i kluski. dokładnie mieszamy. Gotowe… Smacznego