kluski:)

kluski:)
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: megii
Pysznie, tanio i szybko. Odsmażane też są bardzo smaczne:) Ja akurat zrobiłam ze smażoną cebulką, skwarkami i kiełbaską ale polecam też do wątróbki zamiast ziemniaków.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obrane ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach dosypujemy tyle mąki ile przyjmą ziemniaki, solimy i pieprzymy.

  2. Kładziemy gorącą łyżeczką na osoloną wrzącą wodę, po paru minutach odcedzamy. Gotowe SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (11)

kstr54 12 stycznia 2012
ABSOLUTNIE pychota!!!!!!, polecam, te kluski podobno nazywaja sie szare! 1-szy raz robilam 2-me temu,z posmazona... Czytaj całość »
ABSOLUTNIE pychota!!!!!!, polecam, te kluski podobno nazywaja sie szare! 1-szy raz robilam 2-me temu,z posmazona cebulka i boczusiem
Prrromyczek24 12 stycznia 2012
A jaka ma być maka pszenna czy ziemniaczna? Bo do klusek normalnie ziemniaczana idzie, a do tych
Kurka_domowa 12 stycznia 2012
Pamiętam, że mama robiła takie kluseczki - niebo w gębie :) Najlepsze właśnie ze skwarkami, ale świetnie się... Czytaj całość »
Pamiętam, że mama robiła takie kluseczki - niebo w gębie :) Najlepsze właśnie ze skwarkami, ale świetnie się też sprawdzą z sosem gulaszowym. Dzięki za przypomnienie przepisu - muszę tylko mamy dopytać co do mąki, bo faktycznie przydało by się sprecyzowanie tego. Pozdrawiam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki